Пн, 24.07.2017, 16:45                                   Выход
 
Пошук

Вхід на сайт

ВСІ НОВИНИ
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Главная » 2013 » Липень » 18 » ДЕГУСТАЦІЯ ФІТОЧАЮ З ЛЛЯНОЇ СИРОВИНИ
    15:17
    ДЕГУСТАЦІЯ ФІТОЧАЮ З ЛЛЯНОЇ СИРОВИНИ
    Днями у ДСЛК відбулася дегустація нового фіточаю з робочою назвою "Льонок”, розробленого науковцями Дослідної станції лікарських рослин в рамках наукової співпраці по розширенню сфери застосування продукції луб’яних культур.



    Лікарські властивості насіння льону відомі здавна. Насіння льону містить олію, до складу якої входять гліцериди кислот ліноленової, лінолевої, олеїнової, пальмітинової і стеаринової, а також вуглеводи, глікозид лінамарин, органічні кислоти, ферменти, вітамін А. Цей комплекс біологічно активних речовин має обволакуючу і протизапальну дію, покриваючи тонким шаром слизові оболонки шлунково-кишкового тракту та запобігаючи їх подразненню. Шар слизу із насіння льону утримується досить довго, спричиняючи захисну дію при запаленні. Рекомендовано застосовувати насіння льону внутрішньо при запальних та виразкових захворюваннях слизових оболонок шлунково-кишкового тракту (ентерити, коліти, езофагіти, виразкова хвороба шлунка і 12-палоїкишки).





    Склад нового чаю – це трава алтеї лікарської, листя м’яти перцевої, плоди шипшини та насіння льону. Рекомендації щодо вживання – дієтична добавка для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту та при запаленні верхніх дихальних шляхів.
    Членами дегустаційної комісії у складі Гілязетдінова Р.Н., Мохера Ю.В., Жуплатової Л.М., Кебця О.М., Примакова О.А. та Дудукової С.В. було відмічено приємний колір та запах завареного чаю, а також неповторний насичений смак. До роботи комісії у якості експертів були залучені співробітники установи. Авторам розробки запропоновано декілька назв чаю.



    Роботу в напрямку розширення сфер використання продукції з льону та конопель вирішено продовжувати і надалі, використовуючи нові види продукції.

    Примаков О.А.
    Просмотров: 333 | Добавил: ibc-uaas | Рейтинг: 5.0/1
    Рейтинг@Mail.ru